CORE 30

Jouw core is het belangrijkste fundament van een gezond en fit lijf. Wij zien de core als het belangrijkste lichaamsdeel binnen onze trainingen.

Jouw core bestaat uit de rechte buikspieren, de schuine buikspieren, de diepe buikspieren, de rugspieren, het diafragma en de bekkenbodemspieren. Samen vormen ze een krachtig spierkorset.

Een sterke core is een spierkorset dat optimaal samenwerkt, waarbij de druk evenredig is verdeeld en die jou ondersteunt bij bewegingen in het dagelijks leven of tijdens je training.

Een zwakke core kan leiden tot verschillende blessures, maar denk ook aan rugklachten. Veel rugklachten komen voort uit zwakke spieren die onvoldoende -of foutief- worden getraind.

De CORE 30 training is volledig gericht op het versterken en juiste gebruik van het spierkorset in het dagelijks leven en tijdens de training. In deze 30 minuten trainingen koppelen we theorie en techniek aan de praktijk. 

Doel? Nee, geen sixpack – maar een sterke fundering voor al jouw bewegingspatronen! 

Voordelen van de CORE 30 training

Onze CORE trainingen zijn er op gericht om specifiek jouw core te versterken. 

In deze trainingen van 30 minuten leer je de theorie en techniek achter de Core kennen en ga je uiteraard actief aan de slag met het trainen daarvan! 

Sporten na de bevalling in IJsselmuiden
REVIEW

Ik voel me vele malen sterker!

5/5
Na vele jaren van lange afstand lopen, waarbij ik al langere tijd met een blessure liep, wilde ik meer spiermassa opbouwen (met name de core). Na 1 proefles was ik wel verkocht. Je krijgt duidelijke instructies van iemand die verstand heeft van techniek en wordt dus gecorrigeerd waar nodig. Inmiddels heb ik vele malen minder last van mijn blessure en voel ik mij sterker. Daarnaast, en niet geheel onbelangrijk, is er veel ruimte voor humor en plezier!
Bastiaan Winkelaar

Weten wat het beste bij je past?

Laat je contactgegevens achter zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Core training in Kampen en/of Core training in IJsselmuiden doe je bij FIT Progression! 

Sporten na de bevalling in Kampen en/of Sporten na de bevalling training in IJsselmuiden doe je bij FIT Progression! 

Liever eerst nog iets vragen?

Scroll naar boven